Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το…. μισό Μέγαρο σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών!

Κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων αλλά και οικονομικών πόρων καταγγέλλει με ανοιχτή του επιστολή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κώστας Κίτσιος.
Τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει αποτέλεσε ο αγώνας των εφηβικών ομάδων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που έγινε στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, κεκλεισμένων των θυρών  με φιλάθλους μόνο τους γονείς των αθλητών!

«Θεωρώ αδιανόητο
για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ήσσονος σημασίας, να χρησιμοποιούνται 4 διμοιρίες, το σύνολο των δικυκλιστών βάρδιας της ομάδας ΔΙΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε, της τροχαίας και της ασφαλείας, καθώς και πληθώρα στατικών δυνάμεων, οι οποίες προέκυψαν από την πλήρη «αποψίλωση» όλων ανεξαρτήτως των υπηρεσιών του νομού μας αλλά και των όμορων νομών.

Κομμένα ρεπό παντού και οι συνάδελφοι standby με το κράνος στο κεφάλι και την εξάρτηση ανά χείρας περιμένοντας τον «εχθρό»!!!

Εύλογη λοιπόν η απορία των συναδέλφων που ρωτούν: "που εισίν οι πολέμιοι"», αναφέρει ο κ. Κίτσιος.

Υπογραμμίζει δε, πως πέρα από τα μέτρα στα γήπεδα, μία διμοιρία αστυνομικών βρίσκεται στην Ειδομένη, συνεχίζονται οι αποσπάσεις στη Λήμνο, την Κω και το Κιλκίς, ενώ καθίσταται μόνιμη η παρουσία αστυνομικών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Και στην επιστολή καταλήγει:
«Μέγιστη πρόκληση για ένα άνεργο συμπολίτη, ο οποίος βιώνει για έβδομη συνεχή χρονιά στο πετσί του την πρωτόγνωρη αυτή οικονομική κρίση, ή για έναν συνταξιούχο, ο οποίος συνεπεία των απανωτών μειώσεων μετά βίας τα βγάζει πέρα να βλέπει με αυτόν τον τρόπο το επίσημο κράτος να συνεχίζει να σπαταλά χρήματα, προσωπικό και εργατοώρες για συμφέροντα ιδιωτών όπως είναι οι Π.Α.Ε, εις βάρος βεβαίως της αστυνόμευσης που ο ίδιος δικαιούται να έχει.

Επειδή όμως τα μέτρα ήταν «άψογα» και όλα πήγαν «κατ’ ευχήν», καλώ την Ομοσπονδία όπως επισημάνει έστω και για πολλοστή φορά στην πολιτική αλλά και την φυσική ηγεσία του σώματος το κυρίαρχο αυτό ζήτημα, το οποίο δεν απασχολεί αποκλειστικά την δική μας Διεύθυνση, τουναντίον ταλαιπωρεί άπαντες και πανταχόθεν, αστυνομικούς και πολίτες, επιβαρύνοντας άρδην τον ήδη κουτσουρεμένο κρατικό προϋπολογισμό, δημιουργώντας παράλληλα πλήθος σχολίων μη ευμενών για τον οργανισμό που υπηρετούμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου