Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Διεθνές Συνέδριο με ποδοσφαιρικό χρώμα


Διεθνές Συνέδριο με ποδοσφαιρικό χρώμα
Ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που διοργανώνει η  Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Συνέδριο...
...πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. εντός της Πανεπιστημιούπολης του Δ.Π.Θ. και είχε κεντρικό θέμα: «Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό».
Το Συνέδριο είχε πολύ έντονο ποδοσφαιρικό χρώμα. Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού συνεργάζεται άλλωστε τα τελευταία χρόνια με την ΕΠΟ και μάλιστα η συνεργασία επεκτείνεται. Πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του φιλοξενήθηκε το πρώτο Σεμινάριο Φυσικής Κατάστασης για το ποδόσφαιρο, το οποίο θα παρέχεται στο εξής σε ετήσια βάση.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης στον χαιρετισμό του κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου αναφέρθηκε στη συνεργασία και κατέληξε:
«Έχουν παρέλθει οι εποχές που το ποδόσφαιρο στηριζόταν σε ανθρώπους αυτοδίδακτους. Ζούμε σε εποχές της πλήρους επαγγελματικής κατάρτισης και της εξειδίκευσης. Από την εμπειρία μου, όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, όταν συνδυάζονται η επιστημονική γνώση και η πρακτική εμπειρία τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Όπως συμβαίνει σε όλο τον ποδοσφαιρικά προηγμένο κόσμο οι Εθνικές Ομοσπονδίες και οι ομάδες συνεργάζονται με τα Πανεπιστήμια, χωρίς να επεμβαίνει το κράτος. Ελπίζω, ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με την Πολιτεία, ώστε να λυθούν οριστικά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, που αφορούν μεταξύ άλλων και τους προπονητές. Πιστεύω πολύ σε αυτή τη συνεργασία ανάμεσα στην Ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο και για αυτό το λόγο η συνεργασία επεκτείνεται και θα επεκτείνεται. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα αποδώσει καρπούς και για τις δύο  πλευρές και για την ΕΠΟ και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην στρογγυλή τράπεζα που συντόνιζε ο Καθηγητής και επικεφαλής του επιστημονικού δυναμικού των Εθνικών Ομάδων Γιώργος Γκοδόλιας με θέμα «ΜΥΪΚΕΣ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» παρουσιάστηκε από την Επίκουρη Καθηγήτρια Μένια Γιοφτσίδου το  πρόγραμμα πρόληψης στο ποδόσφαιρο  «FIFA 11 plus» που υλοποιείται από το ΤΕΦΑΑ και την ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου