Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η 1η Σχολή Φυσικής Κατάστασης Uefa είναι γεγονός για τη νέα γενιά γυμναστών!!!

Νέα δεδομένα στον χώρο της προπονητικής στην Ελλάδα δημιουργούνται με τη λειτουργία, στην Κομοτηνή, της πρώτης σχολής φυσικής κατάστασης στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου.
Με όχημα την ισχυρή βούληση της UEFA...
...για περεταίρω εξειδίκευση και εκπαίδευση στους υπεύθυνους για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών (σ.σ. τη σχολή παρακολουθούν ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλης Αλεξίου και ο γυμναστής της Κ-20 Βαγγέλης Τζιάρρας), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υλοποιεί, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (www.phyed.duth.gr), ένα πρωτοποριακό για την ελληνική πραγματικότητα πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά θεωρητικών διαλέξεων και δραστηριοτήτων στο εργαστήριο και στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία Ε.Π.Ο.- Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έχει πενταετή ορίζοντα, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει την πραγματοποίηση πέντε ετήσιων κύκλων της Σχολής που αναπτύσσονται σε τέσσερις πενταήμερες συναντήσεις.
Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης άρχισε στις 6 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή 29 καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κατόχων διπλώματος προπονητικής UEFA B, οι οποίοι έχουν προηγούμενη προπονητική εμπειρία στο ποδόσφαιρο, και για να ολοκληρωθεί απομένει μία ακόμη πενταήμερη συνάντηση. Στη Σχολή διδάσκουν καθηγητές από τρία Τ.Ε.Φ.Α.Α. της χώρας μας, όπως επίσης εκπαιδευτές της ΕΠΟ με εμπειρία στο αντικείμενο αυτό. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο σύνολο τους στην Κομοτηνή, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου