Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ... ΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!




Αριθμ. Πρωτ.     34224/2014
Προς:
1.- ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Α.Ε ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ
2.- Δικηγόρο ΜΗΝΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ
3.- ΠΟΔ/ΣΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
  Σας κοινοποιούμε συνημμένα αντίγραφο απόφασης του ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΕΠΟ με αριθμό 167/2014 προκειμένου να λάβετε γνώση.-


Κοινοποίηση:
----------------
ΠΣΑΠ

Εσωτερική διανομή:
----------------------------
-ΝΥ/ΕΠΟ
-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
-ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Πληροφορίες:
ΣΤΕΡΓΟΣ Ι. (2109891821)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ - ΑΘΗΝΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
167/13.10.2014

ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
Συγκροτήθηκε νόμιμα από τους ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΖΙΑΚΑ ως ΠΡΟΕΔΡΟ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ως μέλος, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ ως αναπληρωματικό μέλος κωλυομένου του τακτικού, ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΓΑΛΑΝΗ και ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΟΥΣΗ ως εκπρόσωπους του ΠΣΑΠ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ- ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ και ΒΑΡΔΑΛΑ ΜΙΧΑΛΗ ως εκπρόσωπους της ΕΠΟ.
Συνεδρίασε δημόσια στην καθορισμένη αίθουσα της Ε.Π.Ο. στις 23.09.2014, με την παρουσία και του γραμματέως αυτού ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΕΡΓΟΥ, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:
Του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή Τριαντάφυλλου Βασιλειάδη του Ελευθερίου, κατοίκου Κατερίνης Πιερίας, ο οποίος παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου Λυσάνδρου Μηνά.
Του καθού αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία «Α.Ε. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ», που εδρεύει στην Κρανούλα Ιωαννίνων, και εκπροσωπείται νόμιμα, το οποίο δεν παραστάθηκε, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Κατά τη δημόσια συνεδρίαση, κατά την οποία η υπόθεση εκφωνήθηκε κατά τη σειρά της στο έκθεμα και συζητήθηκε, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αιτούντος ζήτησε να γίνει δεκτή η υπ' αριθ. πρωτ. Ε.Π.Ο. 30402/2014 αίτησή του με διατυπούμενο δι’ αυτής αίτημα την ενεργοποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν στο καθού με την υπ’ αριθμ. 45/2014 απόφαση του Δικαστηρίου τούτου.
ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Με την κρινόμενη αίτηση ο αϊτών ποδοσφαιριστής, επικαλούμενος ί) ότι δυνάμει της υπ’ αριθ. 402/2013 τελεσίδικης απόφασης της Α' Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. κατά του ΤΑΠ Δόξας Κρανούλας, και κατ’ εκείνη τη δίκη καθού, το τελευταίο υποχρεώθηκε να καταβάλει στον αιτούντα κατόπιν του από 4-3-2013 πρακτικού συμβιβασμού μεταξύ των κατ’ εκείνη τη δίκη διαδίκων, το επιδικασθέν ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 Ε) με το νόμιμο τόκο, καθώς και το ποσό των 500,00 ευρώ για δικαστική του δαπάνη, και ii) ότι δυνάμει της υπ’ αριθ. 45/2014 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου επιβλήθηκαν στο καθού για την περίπτωση της μη αμέσου εξοφλήσεως των επιδικασθέντων με την υπ’ αριθ. 402/2013 απόφαση της Α' Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. οι ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δύο βαθμών, καθώς και το ποσό των 300,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, ζητεί την ενεργοποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν με την παραπάνω απόφαση εις βάρος του καθού, καθώς, όπως διατείνεται, το τελευταίο δεν έχει προβεί σε καμία καταβολή προς αυτόν για την ως άνω συνολική οφειλή του.
Με το ανωτέρω περιεχόμενο και αίτημα η κρινόμενη αίτηση, που αρμοδίως εισάγεται προς συζήτηση ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίου και για το παραδεκτό της οποίας επισυνάπτεται στην αίτηση το υπ’ αριθ. 0044/1.10.2014 παράβολο της Ε.Π.Ο., πρέπει να γίνει τυπικά δεκτή και να ερευνηθεί στη συνέχεια η βασιμότητά της από νομική και ουσιαστική άποψη, σαν να ήταν παρόν το καθού σωματείο, το οποίο δεν εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση, αν και κλητεύθηκε προς τούτο νομότυπα και εμπρόθεσμα, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθ. πρωτ. 30529/2014 διαβιβαστικό έγγραφο της Ε.Π.Ο. και το υπ’ αριθ. πρωτ. 30517/2014 διαβιβαστικό έγγραφο της Ε.Π.Ο. που αποτελεί ορθή επανάληψη του τελευταίου, στα οποία επισυνάπτεται η κλήση για την ως άνω δικάσιμο, καθώς και τα από 15.9.2014 αποδεικτικά επιτυχούς αποστολής τηλεομοιοτυπίας αυτών (άρθρο 37 του Δικονομικού Κανονισμού της Ε.Ε.Ο.Δ. της  Ε.Π.Ο.).
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της από 09.04.08 Σ.Σ.Ε. μεταξύ Super League, Ε.Ε.Π. Β'- Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ και Π.Σ.Α.Π., οι οποίες διατηρήθηκαν σε ισχύ, καθώς δεν τροποποιήθηκαν από το περιεχόμενο του από 31.12.2012 Μνημονίου Κατανόησης - Πρακτικού Συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' - Γ' Εθνικής και του Π.Σ.Α.Π., και κατά το άρθρο 3.2 αυτής: «...Α. Σε περίπτωση που οιαδήποτε εκ των άνω προβλεπομένων δόσεων δεν εξοφληθεί άμεσα, πλήρως και ολοσχερώς κατά τη δήλη ημέρα καταβολής της, σύμφωνα με την απόφαση που θα έχει ήδη εκδοθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. (Τμήμα Τακτικό) και θα ορίζει τις κυρώσεις του ως άνω άρθρου 24 του Κ.Ι.Μ.Π., σε περίπτωση υπερημερίας της Π.Α.Ε. ή του Τ.Α.Π., ο ποδοσφαιριστής θα γνωστοποιεί τούτο εγγράφως στο ανωτέρω Δικαστήριο, το οποίο δυνάμει νέας αποφάσεώς του που θα εκδίδει άμεσα, θα επιβάλλει και ενεργοποιεί τις αιτηθείσες κυρώσεις του ως άνω άρθρου 24...Δ. Κάθε, κατά τα ως άνω, είδους κύρωση, προβλεπόμενη με την παρούσα και απορρέουσα εκ του άρθρου 24 του Κ.Ι.Μ.Π., θα ισχύει μέχρις πλήρους εξοφλήσεως της σχετικής οφειλής ή μέχρις ρυθμίσεως αυτής αποδεικνυόμενης δια νομίμου εγγράφου βεβαίας χρονολογίας, γνωστοποιηθέντος στην Ε.Π.Ο. και στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. (Τμήμα Τακτικό). Η ανωτέρω Σ.Σ.Ε. μεταξύ Super League, Ε.Ε.Π. Β- Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ και Π.Σ.Α.Π., εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίασή του στις 10/04/2008, (Δ.Σ. No 49), στάλθηκε δε μεταξύ άλλων και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. για άμεση εφαρμογή σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. 11803/2008 και από 15/04/2008 Διαβιβαστικό έγγραφο του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.
Στην προκειμένη περίπτωση, από την αξιολόγηση των υπαρχόντων στη διάθεση του Δικαστηρίου εγγράφων, τα οποία αμέσως παρακάτω κατά περίπτωση αναφέρονται, λαμβανομένων επιπροσθέτως υπόψη και των προβαλλομένων από τον αιτούντα ισχυρισμών, πλήρως υποδεικνύονται τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά.
Επί της με αριθ. πρωτ. Ε.Π.Ο. 17596/28-5-2013 προσφυγής του αιτούντος ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών (Α’ Ε.Ε.Ο.Δ.) της Ε.Π.Ο., εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 402/2013 απόφαση της ως άνω Επιτροπής κατόπιν του από 4-3-2013 πρακτικού συμβιβασμού μεταξύ των κατ' εκείνη τη δίκη διαδίκων, με την οποία υποχρεώθηκε το κατ' εκείνη τη δίκη καθού ΤΑΠ Δόξας Κρανούλας να καταβάλλει σε αυτόν το συνολικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 Ε) νομιμοτόκως, καθώς και το ποσό των 500,00 ευρώ για δικαστική του δαπάνη, όπως λεπτομερώς αναφέρεται στο σκεπτικό της ως άνω αποφάσεώς. Κατά της αποφάσεώς αυτής και εντός της νομίμου προθεσμίας ουδείς εκ των διαδίκων άσκησε έφεση, κατά το με αριθμ. πρωτ. ΕΠΟ 9879/2014 διαβιβαστικό έγγραφο του εκτελεστικού γραμματέως της ΕΠΟ και κατά συνέπεια αυτή κατέστη τελεσίδικη και εκτελεστή. Εν συνεχεία, ο αϊτών υπέβαλε ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίου την υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Π.Ο. 557/2014 αίτησή του, αιτούμενος την επιβολή των προβλεπομένων από το άρθρο 24 παρ. 6 του ισχύοντος Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ποινών λόγω μη συμμορφώσεως του καθού στις απορρέουσες από το διατακτικό της υπ’ αριθ. 402/2013 αποφάσεώς της Α" Ε.Ε.Ο.Δ υποχρεώσεις του. Ακολούθως εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 45/2014 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου, η οποία, κρίνοντας με δύναμη δεδικασμένου ότι το ΤΑΠ Δόξας Κρανούλας διαλύθηκε και οι υποχρεώσεις αυτού μετακινήθηκαν στο ιδρυτικό αυτού σωματείο και ήδη καθού σωματείο «Α.Ε ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ», έκανε δεκτή την ως άνω αίτηση και επέβαλε στο τελευταίο, για την περίπτωση της μη αμέσου και ολοσχερούς εξοφλήσεως των επιτασσομένων προς πληρωμή από το καθού προς τον αιτούντα χρηματικών ποσών με την υπ’ αριθμ. 402/2013 απόφαση της Α' Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. τις ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή ως άνω εξόφληση του ως άνω ποσού στον αιτούντα και β) της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών, επιδίκασε δε και το ποσό των 300,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη. Ήδη, ο αϊτών υπέβαλε ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίου την υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Π.Ο. 30402/2014 αίτησή του, αιτούμενος να ενεργοποιηθούν οι επιβεβλημένες με την υπ’ αριθ. 45/2014 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού ποινές σε βάρος του καθού, καθώς, όπως ο αιτών διατείνεται και αποδεικνύεται, το καθού δεν έχει προβεί σε καμία καταβολή προς αυτόν για την ως άνω συνολική οφειλή του, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση επιδόθηκε στο καθού στις 7.04.2014 όπως προκύπτει από το υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Π.Ο. 13009/7.4.2014 διαβιβαστικό έγγραφο. Κατά συνέπεια, πρέπει κατ’ εφαρμογή των άρθρων 4 του Παραρτήματος ΣΤ' του Κανονισμού Εφαρμογής Καταστατικού της ΕΠΟ, 24 παρ. 1, 2, 3, 5, 6 και 7 του Κ.Ι.Μ.Π. και του υπ’ αριθ. 3.2. Α' όρου της από 09.04.08 Σ.Σ.Ε. μεταξύ Super League, Ε.Ε.Π. Β'- Γ# ΕΘΝΙΚΗΣ και Π.Σ.Α.Π. να ενεργοποιηθούν σε βάρος του καθού οι κατ’ άρθρον 24 παρ. 6 (β) και 24 παρ. 6 (γ) του Κ.Ι.Μ.Π. ποινές που του επιβλήθηκαν με την υπ’ αριθ. 45/2014 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Δικάζει ερήμην του καθού.
Δέχεται την αίτηση,
Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθ. 45/2014 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθού.
Επιβάλλει σε βάρος του καθού :
α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία του, ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει το καθού σωματείο από τη δημοσίευση της παρούσας κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ' αριθ. 402/2013 απόφασης της Α' Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και
β) την ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών.
Διατάσσει την επιστροφή στον αιτούντα του κατατεθέντος παραβόλου.
Καταδικάζει την καθ’ ης στα δικαστικά έξοδα του αιτούντος, τα οποία ορίζει σε τριακόσια (300) ευρώ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση χωρίς να παρίστανται οι διάδικοι και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, στις 13.10.2014







Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 


ΙΩΑΝΝΗΚΤΕΡΓΟΣ
 
C:\Users\Giannis\AppData\Local\Temp\FineReader11\media\image1.jpeg



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου