Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Τα Γερμανικά ΜΜΕ υποκλίνονται στην ομορφιά των Ιωαννίνων      Διθυραμβικά είναι τα σχόλια που συνoδεύουν τα Ιωάννινα στα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης προετοιμάζοντας λοιπόν με το καλύτερο τρόπο το οδοιπορικό της ελληνικής αποστολής...
στη Γερμανία, το οποίο ξεκινά την προσεχή Δευτέρα! 
        Το τελευταίο διάστημα μια σειρά γνωστών Μέσων φιλοξενεί αφιερώματα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου πλέκοντας το εγκώμιο της πόλης, εστιάζοντας κυρίως στην πλούσια ιστορία και στις φυσικές ομορφιές της πόλης καλώντας τους Γερμανούς να επισκεφθούν την πόλη.
      Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στα Γερμανικά ΜΜΕ το Νησί, αλλά και τα Μοναστήρια που υπάρχουν σε αυτό, ενώ σε αρκετά δημοσιεύματα γίνεται λόγος για μια πόλη που είναι σχεδόν... παραθαλάσσια, αφού απέχει περίπου μισή ώρα από το Ιόνιο Πέλαγος.
         «Τα μοναδικής ομορφιάς πέτρινα σπίτια, η Λίμνη Παμβώτιδα και τα βουνά που κυκλώνουν την πόλη δημιουργούν μια αίσθηση που δύσκολα θα βρεις σε άλλη παρόμοια πόλη του Ευρωπαϊκού Νότου. Πρόκειται για μια πόλη που αποτελεί την πύλη εισόδου στην μυστηριώδη και πανέμορφη Ήπειρο. » είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ των Γερμανικών ΜΜΕ.
       Παράλληλα, τα Γερμανικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων είναι αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα και έχουν αναγνωσιμότητα από εκατομμύρια Γερμανών, δίνουν και στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου.
Από τα δημοσιεύματα αναδεικνύεται και άλλη μια πτυχή του τουριστικού προφίλ των Ιωαννίνων, ο γαστρονομικός τουρισμός. «Θα γευτείτε υπέροχές μεσογειακές γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που θα σας μεταφέρουν σε μιαν άλλη εποχή» είναι τα σχόλια που συνοδεύουν το γαστρονομικό προφίλ της πόλης.
Πλέον, μετά το άνοιγμα στην Κύπρο, που κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένο, η ελληνικής αποστολή αποτελούμενη από την Περιφέρεια, Δήμο Ιωαννιτών, Ένωση Ξενοδόχων και παραγωγικούς φορείς ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την πολύ πιο απαιτητική αγορά της Γερμανίας, ευελπιστώντας στην ανάπτυξη δεσμών και με τη συγκεκριμένη αγορά.
Η αποστολή θα φθάσει στη Γερμανία την Δευτέρα και το πρόγραμμα είναι το εξής:
Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Μόναχο, την Τρίτη στη Στουτγάρδη και την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη. Και στις τρεις πόλεις θα υπάρξουν συναντήσεις με tour operators, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς και b2b συναντήσεις, καθώς και παρουσίαση του προορισμού «ΙΩΑΝΝΙΝΑ», στο πλαίσιο του προγράμματος της «Διπλωματίας Πόλεων».
Τέλος, είναι δεδομένο ότι η απόδημοι Ηπειρώτες –και δη Γιαννιώτες- στην Γερμανία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της πόλης ως τουριστικού προορισμού Γερμανών.

πηγή: sportsioannina.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.