Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Όταν ο Παπαγγέλης «έσβησε» τον Μπάγιεβιτς

      Στις 28/1/1979, ο ΠΑΣ υποδέχθηκε την ΑΕΚ και ο νεαρός τότε Βασίλης Παπαγγέλης, που τον εμπιστεύτηκε στη βασική ενδεκάδα ο Αντώνης Γεωργιάδης, «έσβησε» τον μεγάλο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος, μαζί με τον Θωμά Μαύρο, ήταν φόβος και τρόμος των αντίπαλων ομάδων. 

    Το ματς έληξε 1-1. Το γκολ του ΠΑΣ πέτυχε ο Κοντογιωργάκης και της ΑΕΚ ο Μίμης Παπαϊωάννου. 

      Με τα χρώματα της «Ένωσης» αγωνίστηκε ο Μίμης Δομάζος και στον πάγκο ήταν ο Φέρεντς Πούσκας. Τον αγώνα παρακολούθησε από τις θέσεις των επισήμων πρώτη και μοναδική φορά στους «Ζωσιμάδες», ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος, που δέχτηκε φραστική επίθεση από κάποιους Γιαννιώτες, κάτι που καταδίκασε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Κωνσταντόπουλος. 

    Ο αείμνηστος Λουκάς Μπάρλος θεωρείται ο σημαντικότερος πρόεδρος της ΑΕΚ. 

    Μάλιστα το 1976, που έχασε ο ΠΑΣ στο Άργος 1-0 με «κάλπικο» γκολ του Παπαϊωάννου (δεν είχε περάσει η μπάλα τη γραμμή), ο Μπάρλος είχε ζητήσει να επαναληφθεί το παιχνίδι, αναγνωρίζοντας την αδικία σε βάρος της Γιαννιώτικης ομάδας. 

Στο ΦΩΤΟ ο τεράστιος Θανάσης Βράνιας με Λάκη Παπαγγέλη, Γιώργο Οικονόμου και Τάκη Κώτσια.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ...

 

ΠΑΣ: Νίκησε την ΑΕΚ και βγήκε στο Βαλκανικό

Το πρώτο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έγινε για τη σεζόν 1974-75 την 1η Ιουνίου 1975 και έληξε 0-0. Στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία, ο Ολλανδός τεχνικός Φρ. Φάντροκ. Στον πάγκο του ΠΑΣ ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης. Ήταν το προτελευταίο ματς της σεζόν.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ επί της ΑΕΚ σημειώθηκε στις 23/5/1976 με σκορ 2-0. Σκόρερ οι Όσκαρ Αλβαρέζ και Τάκης Γραμμενιάτης. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ κατέλαβε την 5η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Βαλκανικό Κύπελλο, όπου αγωνίστηκε με αντιπάλους τη Ριέκα Γιουγκοσλαβίας και την Παρτιζάν Τιράνων. Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε ο Τίμο Τσανλάιτερ, που τη δεκαετία του ’90 πέρασε από τον πάγκο του «Άγιαξ».

Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ (0-1) στα Γιάννινα σημειώθηκε στις 15/12/1976 με γκολ του Τάκη Νικολούδη. Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Εσπινόζα, ενώ αποβλήθηκε ο Μοντέζ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου